Amikor a szellőzőtisztítás pokollá válik

Ilyen hidegben nem szoktunk szellőzőtisztítást vállalni. Ki kell menni a tetőre, sérülhet a szigetelés, nagyon fázunk, főleg akkor, ha a szél is fúj.

Új építésű ház közös képviselője keresett meg, hogy extra sürgős a szellőzőtisztítás, mert párások a lakások, a ventilátorok minden lakásban mennek, de mégsincs elszívás. Persze nyomott rendszer, elszívás nincs. A szomszédban még zajlik az építkezés, minden port benyom a rendszerbe a lakáson belüli ventilátor. Csak azért csináltuk meg a szellőzőrendszer tisztítását ebben a hidegben, mert a berendezés nagy része zárt térben a padláson volt, és kevesebb része a tetőn. Szellőzőrendszer tisztítást még így is embert-próbáló fagyos időben csinálni. Persze nyári melegben sem leányálom szellőzőt tisztítani, de az ember olyan, hogy nagy hidegben a meleget, nyáron pedig a telet sírja vissza.

Ebben a társasházban egyáltalán nem gondoltak a szellőzőtisztításra. Mindenhol meg kellett bontanunk a szellőzőcsöveket a tisztításhoz. Tényleg nem volt egy szellőzőtisztító nyílás sem kialakítva. Alapos felmérést végeztünk a szellőzőtisztítás előtt és láttuk ezeket a hiányosságokat, úgyhogy fel voltunk rá készülve, de tényleg több munka volt a szellőzőtisztító nyílások kialakítása, mint maga a szellőzőrendszer tisztítás. Elvégeztük a tisztítást és a végén mindenki meg volt elégedve. Legközelebb, ha megyünk, már könnyebben tisztítjuk a szellőzőket, mert a tisztítónyílásokat kialakítottuk. A lényeg, hogy nagyon megköszönték a szellőzőrendszer tisztítási munkákat és jó szívvel ajánlanak minket akkor is, ha igazán komoly szellőzőtisztítási feladatot kell megoldani.

2024-03-21 09:41:11

szellőzőtisztítás munka közben
szellőzőcső előtte szellőzőcső utána

Mottónk: kiemelkedő szolgáltatás, legjobb ár-érték arány!

Csapatunk több, mint 18 éves tapasztalattal rendelkezik szellőző rendszerek tisztításában, Magyarország teljes területén. Hozzáértéssel és precízen végezzük a szellőzők állapotfelmérését, majd előírásoknak megfelelő eszközökkel való takarítását. Mivel folyamatosan követjük a szellőző rendszerekre hatályos szabályzásokat és rendeleteket, mindig naprakészen állunk neki a munkának.

VIGYÁZUNK ÖNÖKRE, MAGUNKRA!
A biztonsági előírások fokozott betartásával dolgozunk! A megszokott, kifogástalan minőségben állunk idén is rendelkezésükre. Képek ide kattintva!

Ingyenes telefonos szaktanácsadás

18 éves szakmai tapasztalat

kiszállás az egész országban

100%-os HACCP megfelelés

Tisztítás utáni dokumentáció

100%-os diszkréció, garancia

Blog, hírek

Amikor a szellőzőtisztítás pokollá válik

Ilyen hidegben nem szoktunk szellőzőtisztítást vállalni. Ki kell menni a tetőre, sérülhet a szigetelés, nagyon fázunk, ...

Tovább >>

2024-03-21 09:41:11

Amikor szellőzőtisztítás után elakad a kamera

Most egy tavalyi szellőzőtisztítást mesélek el. Mi is várjuk a tavaszt, eléggé sok szellőzőtisztítás van már megrendelve ...

Tovább >>

2024-02-28 14:41:11

Mit találtunk szellőzővezetékben

Döbbenet, hogy mik lehetnek a panelházak szellőzőiben! Csepeli panelház szellőzőit tisztítottuk. Már előre ...

Tovább >>

2024-02-08 08:10:24

Miért fontos a szellőzőtisztítás?

Tűzvédelem

A szellőző csövekben lerakódó zsíros és olajos szennyeződés amellett, hogy por és egyébb piszok is bele tapad erősen tűzveszélyes is. Ha esetleg tűz keletkezik valahol a tisztítatlan szellőzőkben sokkal könnyebben tovább terjednek a lángok, ezzel veszélyeztetve a teljes épületet.

Egészség és munkavédelem

Főzési folyamatok során pára és gőz formájában rengeteg káros anyag is kialakul, amik a szellőzőrendszeren keresztül távoznak. Ezek letapadnak a légcsövekben is. Ezek mellett a zsíros szennyeződések baktériumok és rovarok melegágyai. Pontosan emiatt szükséges a tisztítás és utána a fertőtlenítés is ajánlott.

Hatékonyság

A szellőzőrendszer hatékonysága nagyban függ annak tisztaságától is. A lerakódott szennyeződés erősen kihat a működésre, drágább az üzemeltetése is így.

További szolgáltatásaink:

- SZELLŐZŐMOTOR CSERE, KORSZERŰSÍTÉS

- szellőző karbantartás

- szellőző javítás

- Szellőzőmotorok cseréje korszerű, a régivel azonos teljesítményű, de kisebb fogyasztású szellőzőmotorra: 350 W helyett 70-110 W!

- Grox huzatfokozók szerelése

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Számunkra fontos adatok: település, hány szintes az épület, hány lakás van egy szinten, hol helyezkedik el az elszívó a lakásban (pl. fürdő, wc, konyha), falazott vagy csöves a rendszer, lapos vagy sátor tetős.

Hívjon minket!

06 (20) 422-5052    

Bujdosó Ilona
Bujdosó Ilona

info@szellozo-tisztitas.hu

szellozo-tisztitas.hu

Budapest, III. kerület


Írjon nekünk!