Amikor szellőzőtisztítás után elakad a kamera

Most egy tavalyi szellőzőtisztítást mesélek el. Mi is várjuk a tavaszt, eléggé sok szellőzőtisztítás van már megrendelve idénre, de amíg éjjel fagyok vannak, nem megyünk ki a tetőre, nehogy kárt okozzunk a szigetelésben.

Nem minden szellőzőtisztítás zökkenőmentes. Az alábbi munka már-már unalmas lenne: felmentünk a tetőre, egyből volt áram, beindítottuk a forgókefét és az elszívót, szépen kitisztítottuk a szellőzővezetékeket, utána megkameráztuk a szellőző csöveket, összepakoltunk, számláztunk, hazamentünk. Otthon várt a csirkepörkölt… Bárcsak minden szellőzőtisztítás ilyen lenne.

De van olyan nap, amikor a szellőző nem adja könnyen magát. Szép későnyári délután volt, se nem hideg, se nem meleg. A szellőzőtisztítás is szépen ment, hűtőtáskában ásványvíz, mellettünk galambok totyogtak a tetőn, az összes cső megtisztítva, már csak a kamerázni kellett, úgy gondoltuk időben végzünk. Kameráztunk, közben az esetleges hibákat is nézzük, hogy a hibajegyzékre fel tudjuk írni. A második szellőzőcsőnél látom, hogy a huzatfokozó zsebnél van egy kis eltérés az ötödik emeleten, de ezt nem indokolt hibának jelezni. Amikor a szellőzőtisztítást végeztük, akkor sem jelentett gondot. Működési problémát nem okoz a szellőzésben. Itt jegyzem meg, hogy légtechnikai rendszerszerelő a szakmám, amivel sok takarító, aki vállal szellőzőtisztítást, nem rendelkezik.

Ahogy húztam vissza a kamerát, elakadt. Szerencsére otthon volt az a lakó, akinél elakadt. Bontás, helyreállítás.

Sokan úgy oldják meg a kamerázást, hogy sokszorosítanak egy felvételt. Mi a tetőn panoráma-felvételt készítünk, így egyértelműen látszik, hogy melyik szellőzőbe engedjük le a kamerát.

Véleményem szerint szellőzőtisztításhoz is szakembert kell választani.

2024-02-28 14:41:11

szellőzőtisztítás munka közben
szellőzőcső előtte szellőzőcső utána

Mottónk: kiemelkedő szolgáltatás, legjobb ár-érték arány!

Csapatunk több, mint 18 éves tapasztalattal rendelkezik szellőző rendszerek tisztításában, Magyarország teljes területén. Hozzáértéssel és precízen végezzük a szellőzők állapotfelmérését, majd előírásoknak megfelelő eszközökkel való takarítását. Mivel folyamatosan követjük a szellőző rendszerekre hatályos szabályzásokat és rendeleteket, mindig naprakészen állunk neki a munkának.

VIGYÁZUNK ÖNÖKRE, MAGUNKRA!
A biztonsági előírások fokozott betartásával dolgozunk! A megszokott, kifogástalan minőségben állunk idén is rendelkezésükre. Képek ide kattintva!

Ingyenes telefonos szaktanácsadás

18 éves szakmai tapasztalat

kiszállás az egész országban

100%-os HACCP megfelelés

Tisztítás utáni dokumentáció

100%-os diszkréció, garancia

Blog, hírek

Amikor a szellőzőtisztítás pokollá válik

Ilyen hidegben nem szoktunk szellőzőtisztítást vállalni. Ki kell menni a tetőre, sérülhet a szigetelés, nagyon fázunk, ...

Tovább >>

2024-03-21 09:41:11

Amikor szellőzőtisztítás után elakad a kamera

Most egy tavalyi szellőzőtisztítást mesélek el. Mi is várjuk a tavaszt, eléggé sok szellőzőtisztítás van már megrendelve ...

Tovább >>

2024-02-28 14:41:11

Mit találtunk szellőzővezetékben

Döbbenet, hogy mik lehetnek a panelházak szellőzőiben! Csepeli panelház szellőzőit tisztítottuk. Már előre ...

Tovább >>

2024-02-08 08:10:24

Miért fontos a szellőzőtisztítás?

Tűzvédelem

A szellőző csövekben lerakódó zsíros és olajos szennyeződés amellett, hogy por és egyébb piszok is bele tapad erősen tűzveszélyes is. Ha esetleg tűz keletkezik valahol a tisztítatlan szellőzőkben sokkal könnyebben tovább terjednek a lángok, ezzel veszélyeztetve a teljes épületet.

Egészség és munkavédelem

Főzési folyamatok során pára és gőz formájában rengeteg káros anyag is kialakul, amik a szellőzőrendszeren keresztül távoznak. Ezek letapadnak a légcsövekben is. Ezek mellett a zsíros szennyeződések baktériumok és rovarok melegágyai. Pontosan emiatt szükséges a tisztítás és utána a fertőtlenítés is ajánlott.

Hatékonyság

A szellőzőrendszer hatékonysága nagyban függ annak tisztaságától is. A lerakódott szennyeződés erősen kihat a működésre, drágább az üzemeltetése is így.

További szolgáltatásaink:

- SZELLŐZŐMOTOR CSERE, KORSZERŰSÍTÉS

- szellőző karbantartás

- szellőző javítás

- Szellőzőmotorok cseréje korszerű, a régivel azonos teljesítményű, de kisebb fogyasztású szellőzőmotorra: 350 W helyett 70-110 W!

- Grox huzatfokozók szerelése

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Számunkra fontos adatok: település, hány szintes az épület, hány lakás van egy szinten, hol helyezkedik el az elszívó a lakásban (pl. fürdő, wc, konyha), falazott vagy csöves a rendszer, lapos vagy sátor tetős.

Hívjon minket!

06 (20) 422-5052    

Bujdosó Ilona
Bujdosó Ilona

info@szellozo-tisztitas.hu

szellozo-tisztitas.hu

Budapest, III. kerület


Írjon nekünk!