Mit találtunk szellőzővezetékben

Döbbenet, hogy mik lehetnek a panelházak szellőzőiben!

Csepeli panelház szellőzőit tisztítottuk. Már előre szóltak, hogy fertőtlenítés is kell, mert évek óta iszonyatos bűz van többlakásban és a szellőző soha nem működött úgy, mint ahogy az egy másik épületben megszokott.

Kamerázni tisztítás után szoktunk, mivel úgy felkavarodik a por, ha piszkos csőbe eresztenénk bele a kamerát, a kamera úgysem látna semmit. Csak akkor látjuk, hogy mi van a szellőzővezetékben, hogyha a szellőzőtisztítást elvégeztük.

Hiába engedtük le a szellőzőtisztító berendezést, az a negyedik emeletnél megállt.

Mi is kíváncsiak voltunk, hogy mi okozza a szagot és azt, hogy nem működik a szellőzés. A szellőzőszakasz megtisztítása után már tudtunk kamerázni. A tisztítandó szellőzőcsőben egy negyven éve odakerült farönköt találtunk, ez okozta hogy nem működött a szellőzés. És mivel a fa már régóta kapta a szellőzővezetékben a nedvességet is, fura szaga volt. Az egyik lakásból bontottuk meg a szellőzővezetéket, ott kellett kivennünk a farönköt. Helyreállítás után megcsináltuk a szellőzőtisztítást és a szellőzővezetéket fertőtlenítettük is.

Amikor szellőző-fertőtlenítést kérnek a szellőzőtisztítás után, arra is nagyon oda szoktunk figyelni, hogy tisztességes munkát végezzünk. De most, az évtizedek óta ott rothadó fa miatt kicsit többet járattuk a fertőtlenítő gépet.

Itt megjegyzem, hogy a szellőzőtisztítás utáni szellőzőfertőtlenítést nem lehet a tetőről elvégezni!!!

Ha valaki felülről próbálna fertőtlenítést végezni, akkor felfelé szálló légáramlat miatt a fertőtlenítőszer nem tud lefelé indulni, így nem fogja a szellőzővezetéket fertőtleníteni. Tehát a fertőtlenítés minden esetben alulról kell elvégezni.

2024-02-08 08:10:24

szellőzőtisztítás munka közben
szellőzőcső előtte szellőzőcső utána

Mottónk: kiemelkedő szolgáltatás, legjobb ár-érték arány!

Csapatunk több, mint 18 éves tapasztalattal rendelkezik szellőző rendszerek tisztításában, Magyarország teljes területén. Hozzáértéssel és precízen végezzük a szellőzők állapotfelmérését, majd előírásoknak megfelelő eszközökkel való takarítását. Mivel folyamatosan követjük a szellőző rendszerekre hatályos szabályzásokat és rendeleteket, mindig naprakészen állunk neki a munkának.

VIGYÁZUNK ÖNÖKRE, MAGUNKRA!
A biztonsági előírások fokozott betartásával dolgozunk! A megszokott, kifogástalan minőségben állunk idén is rendelkezésükre. Képek ide kattintva!

Ingyenes telefonos szaktanácsadás

18 éves szakmai tapasztalat

kiszállás az egész országban

100%-os HACCP megfelelés

Tisztítás utáni dokumentáció

100%-os diszkréció, garancia

Blog, hírek

Amikor a szellőzőtisztítás pokollá válik

Ilyen hidegben nem szoktunk szellőzőtisztítást vállalni. Ki kell menni a tetőre, sérülhet a szigetelés, nagyon fázunk, ...

Tovább >>

2024-03-21 09:41:11

Amikor szellőzőtisztítás után elakad a kamera

Most egy tavalyi szellőzőtisztítást mesélek el. Mi is várjuk a tavaszt, eléggé sok szellőzőtisztítás van már megrendelve ...

Tovább >>

2024-02-28 14:41:11

Mit találtunk szellőzővezetékben

Döbbenet, hogy mik lehetnek a panelházak szellőzőiben! Csepeli panelház szellőzőit tisztítottuk. Már előre ...

Tovább >>

2024-02-08 08:10:24

Miért fontos a szellőzőtisztítás?

Tűzvédelem

A szellőző csövekben lerakódó zsíros és olajos szennyeződés amellett, hogy por és egyébb piszok is bele tapad erősen tűzveszélyes is. Ha esetleg tűz keletkezik valahol a tisztítatlan szellőzőkben sokkal könnyebben tovább terjednek a lángok, ezzel veszélyeztetve a teljes épületet.

Egészség és munkavédelem

Főzési folyamatok során pára és gőz formájában rengeteg káros anyag is kialakul, amik a szellőzőrendszeren keresztül távoznak. Ezek letapadnak a légcsövekben is. Ezek mellett a zsíros szennyeződések baktériumok és rovarok melegágyai. Pontosan emiatt szükséges a tisztítás és utána a fertőtlenítés is ajánlott.

Hatékonyság

A szellőzőrendszer hatékonysága nagyban függ annak tisztaságától is. A lerakódott szennyeződés erősen kihat a működésre, drágább az üzemeltetése is így.

További szolgáltatásaink:

- SZELLŐZŐMOTOR CSERE, KORSZERŰSÍTÉS

- szellőző karbantartás

- szellőző javítás

- Szellőzőmotorok cseréje korszerű, a régivel azonos teljesítményű, de kisebb fogyasztású szellőzőmotorra: 350 W helyett 70-110 W!

- Grox huzatfokozók szerelése

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Számunkra fontos adatok: település, hány szintes az épület, hány lakás van egy szinten, hol helyezkedik el az elszívó a lakásban (pl. fürdő, wc, konyha), falazott vagy csöves a rendszer, lapos vagy sátor tetős.

Hívjon minket!

06 (20) 422-5052    

Bujdosó Ilona
Bujdosó Ilona

info@szellozo-tisztitas.hu

szellozo-tisztitas.hu

Budapest, III. kerület


Írjon nekünk!