Szellőzőtisztítás hideg időben

Ez a decemberi hideg időjárás már nem igazán alkalmas arra, hogy szellőzőrendszert tisztítsunk.

Ilyenkor inkább árajánlatokat ír az ember és közben eszembe jutnak az elmúlt évek szellőzőtisztításai és a hozzá tartozó sztorik is. 28 esztendővel ezelőtt tisztítottam először szellőzőcsövet, azóta megszereztem a légtechnikai és szellőzőrendszer szerelő képesítést. Amikor először tisztítottam szellőzőcsövet, csak egy hosszú kötelem volt szellőzőkhöz gyártatott kefével. Munka után olyan koszos voltam, mint életemben még soha. Aztán elröppent 28 év és csak nézem a saját magam által készített és készittetett szellőzőtisztító gépeket és hogy mennyire könnyebb most ez a műfaj. Régen még kamerám sem volt, hogy belenézhessek a szellőzővezetékbe. A sima kefével is ugyanolyan tisztára lehetett varázsolni a szellőzőcsövet, mint a mostani forgókefés eljárással, de akkor még porelszívó sem volt. Hiába vettem fel a porálarcot, a szellőzőcső belsejéből felszabaduló finom por a légutamba került.

Habár a hagyományos szellőzőtisztítás is nagyon hatékony volt, de a mostani gépek azért igazán megkönnyítik a munkánkat. Az is könnyebbség, hogy most már kamera is segíti a munkánkat. Az nagyon jó, hogy amikor valamilyen akadály van a szellőzőrendszerben, látjuk, mi okozhatja az elszívásban a problémát. Szóval csak írom az árajánlatokat és közben visszatekintek arra, hogy rengeteg szellőzőt megtisztítottam már. Milyen sok embernek tettem már biztonságosabbá az életét. Persze a megbízó rendelte meg a szellőzőrendszerek takarítását, de a tisztítást akkor is én végeztem el.

Büszke vagyok a munkámra, bankokban, sportlétesítményekben, társasházakban, kollégiumokban is tisztítottam már szellőzőt. Az én szellőzőtisztító csapatom az, aki szinte sehol nem látható, mégis nagyon sok ember biztonságához, egészségéhez hozzájárul.

Most csak ülök és írom tovább a következő árajánlatot, de közben arra gondolok, hogy szellőzőtisztítás nélkül kicsit koszosabb lenne ez a világ.

2024-01-05 17:48:41

szellőzőtisztítás munka közben
szellőzőcső előtte szellőzőcső utána

Mottónk: kiemelkedő szolgáltatás, legjobb ár-érték arány!

Csapatunk több, mint 18 éves tapasztalattal rendelkezik szellőző rendszerek tisztításában, Magyarország teljes területén. Hozzáértéssel és precízen végezzük a szellőzők állapotfelmérését, majd előírásoknak megfelelő eszközökkel való takarítását. Mivel folyamatosan követjük a szellőző rendszerekre hatályos szabályzásokat és rendeleteket, mindig naprakészen állunk neki a munkának.

VIGYÁZUNK ÖNÖKRE, MAGUNKRA!
A biztonsági előírások fokozott betartásával dolgozunk! A megszokott, kifogástalan minőségben állunk idén is rendelkezésükre. Képek ide kattintva!

Ingyenes telefonos szaktanácsadás

18 éves szakmai tapasztalat

kiszállás az egész országban

100%-os HACCP megfelelés

Tisztítás utáni dokumentáció

100%-os diszkréció, garancia

Blog, hírek

Szellőzőtisztítás és szellőző kamerázás

Sok társasházban kérik, hogy szellőzőtisztítás előtt is végezzük el a kamerázást. A héten ismét egy ilyen társasházban ...

Tovább >>

2024-04-25 11:15:33

Amikor a szellőzőtisztítás pokollá válik

Ilyen hidegben nem szoktunk szellőzőtisztítást vállalni. Ki kell menni a tetőre, sérülhet a szigetelés, nagyon fázunk, ...

Tovább >>

2024-03-21 09:41:11

Amikor szellőzőtisztítás után elakad a kamera

Most egy tavalyi szellőzőtisztítást mesélek el. Mi is várjuk a tavaszt, eléggé sok szellőzőtisztítás van már megrendelve ...

Tovább >>

2024-02-28 14:41:11

Miért fontos a szellőzőtisztítás?

Tűzvédelem

A szellőző csövekben lerakódó zsíros és olajos szennyeződés amellett, hogy por és egyébb piszok is bele tapad erősen tűzveszélyes is. Ha esetleg tűz keletkezik valahol a tisztítatlan szellőzőkben sokkal könnyebben tovább terjednek a lángok, ezzel veszélyeztetve a teljes épületet.

Egészség és munkavédelem

Főzési folyamatok során pára és gőz formájában rengeteg káros anyag is kialakul, amik a szellőzőrendszeren keresztül távoznak. Ezek letapadnak a légcsövekben is. Ezek mellett a zsíros szennyeződések baktériumok és rovarok melegágyai. Pontosan emiatt szükséges a tisztítás és utána a fertőtlenítés is ajánlott.

Hatékonyság

A szellőzőrendszer hatékonysága nagyban függ annak tisztaságától is. A lerakódott szennyeződés erősen kihat a működésre, drágább az üzemeltetése is így.

További szolgáltatásaink:

- SZELLŐZŐMOTOR CSERE, KORSZERŰSÍTÉS

- szellőző karbantartás

- szellőző javítás

- Szellőzőmotorok cseréje korszerű, a régivel azonos teljesítményű, de kisebb fogyasztású szellőzőmotorra: 350 W helyett 70-110 W!

- Grox huzatfokozók szerelése

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Számunkra fontos adatok: település, hány szintes az épület, hány lakás van egy szinten, hol helyezkedik el az elszívó a lakásban (pl. fürdő, wc, konyha), falazott vagy csöves a rendszer, lapos vagy sátor tetős.

Hívjon minket!

06 (20) 422-5052    

Bujdosó Ilona
Bujdosó Ilona

info@szellozo-tisztitas.hu

szellozo-tisztitas.hu

Budapest, III. kerület


Írjon nekünk!